top of page
tuzgatlo_tolokapu.jpg

Tűzgátló tolókapu

Dr.GATE a GATE Csoport tagjaként több mint 30 éves

szakmai tapasztalattal áll rendelkezésére a kaputechnika területén. Berendezések

teljes körű telepítésében, szervizelésében, karbantartásában. Küldetésünk a telepített eszközök üzemképességének biztosítása, továbbá a meghibásodásból eredő állásidő minimalizálása.

Miért épp tűzgátló tolókapu?

Használja ki a kompakt ipari kapu előnyeit, amely minden térhez, minden kialakításhoz illeszkedik még ott is, ahol más szekcionált kapuk nem használhatók. Ez a kapu a függőleges összecsukható rendszerének köszönhetően sokoldalú.

Számos kereskedelmi és/vagy ipari épületben fontos a helykihasználás maximalizálása. A hagyományos ipari ajtók feltekerednek a mennyezeten, ami csökkenti az épület magasságát. Sok esetben a kapu rögzítése, szerelvényezése blokkolná a világítást, ezért nem telepíthető.

A kompakt összecsukható ajtó lehetővé teszi az épület helykihasználásának maximalizálását. Egyedülálló, kompakt összecsukható rendszerének köszönhetően a panelek felhajtódnak az ajtónyílás felé, így nincs szükség mennyezeti sínekre.
Kiváló minőségű kivitel, szinte láthatatlan zsanérokkal mind az ajtón kívül és belül.

A nagyobb helytakarékosság érdekében a kompakt összecsukható kapu felszerelhető épületen belülre, illetve kívülre egyaránt! Ha a paneleket, valamint a motort kívülre helyezik, lehetővé válik a belső tér maximális kihasználása. A motort és más alkatrészeket  védőburkolattal lehet elrejteni, valamint védeni. A külső rögzítést széles körben használják autómosókban, szórófülkékben.

A kompakt ipari kapu bármilyen felhasználáshoz illeszkedik, legyen ipari vagy kereskedelmi környezet. Kivitelének és dizájnjának köszönhetően bármilyen épület arculatához illeszthető. Elérhető teli panellel, teljes fényáteresztő ablakkal, személybejárós kivitelben, illetve full vision paneles változatban. Mivel az ajtó mennyezetbe rejthető, tökéletes bemutatótermek nyílászárójaként, vagy nagy területek elválasztófalaként.

Miért tartósabb a Kompakt összecsukható kapu a standard szekcionált kapunál?

A kompakt ipari kapu kevesebb alkatrészt tartalmaz, nincsenek karbantartást igénylő kiegyenlítő rugói, mely egy régebbi kapu esetében könnyen elromolhat. 

A kompakt ipari kapu előszeretettel használt típus ideiglenes épületekben, hiszen intelligens önhordó rendszerének köszönhetően könnyedén áthelyezhető máshova. 


Felújítása rendkívül könnyen megoldható egy-egy panel cseréjével.

A hagyományos ipari kapuk kiegyenlítő rugókkal rendelkeznek, melyek rendszeres karbantartás mellett is könnyedén meghibásodnak. A kompakt ipari kapu esetében nem kell ezzel a problémával foglalkoznia a fenntartónak, hiszen a berendezés nem tartalmaz ilyen alkatrészt, a kapu meghibásodása egyébként is ritka.

kompakt-ipari-kapu_edited.jpg
Egyedi méretre készült ipari kapu

Annak érdekében, hogy beleolvadjon a szóban forgó épület arculatába, a kapu számos variációban kapható. Szendvicspanelek, áttetsző panelek vagy átlátszó panelek? Ön dönti el. A szendvicspanelek 10 standard RAL színben kaphatók, de opcionálisan minden RAL színben előállíthatók.

bottom of page