top of page

Híreink

Kaputechnika a háztartásokban

Arra gondoltunk, hogy bemutatjuk a háztartásokban használatos, általunk telepített, szervizelt, karbantartott kapuk fajtáit.

Nyílókapuk

A nyílókapuk klasszikusan azok a szerkezetek, ahol az automatizálás különös figyelmet igényel, mivel a kapuk az intenzív használatból, illetve az időjárás okozta mechanikai méretváltozásból (kihajlás) eredően megnövekedett súrlódásnak lehetnek kitéve. Ezért nagyon fontos, hogy tervezéskor a kapuk szerkezeti különbségeit és a lehetséges telepítési helyzeteket figyelembe vegyék. Egyszerűbb a feladat azoknál a kétszárnyú nyílókapuknál, amelyeket csak gépkocsibehajtásra használnak, mivel ilyenkor csak a súlyhatárok és a rögzítés (oszlopmagasság) dönti el, hogy milyen motortípust használjunk. Kicsit nehezebb a feladat akkor, ha a kétszárnyú kaput nem csak gépkocsibehajtásra, hanem személybejáratként is használjuk (tehát nincs más bejárat), mert itt csak olyan típusú vezérlőegységeket választhatunk, amelyek rendelkeznek személybejárós funkcióval.

Tolókapuk

Tolókapuknál a fogasléces automatikák akár 3000 kg-os ipari kapuk mozgatására is alkalmasak.Tolókapuk esetében ritkán találkozunk olyan esettel, amikor a kaput személybejáratra is használják, ettől függetlenül célszerű személybejárati funkcióval ellátott kapunyitót alkalmazni. Tolókapuknál fontos választási szempont a kapu mérete, illetve súlya. A tolókapukhoz olyan rugalmas automatikák szükségesek, amelyek igazodni képesek az eltérő kapuméretekhez, a különféle terhelésekhez, az eltérő környezeti viszonyokhoz, szem előtt tartva a maximális biztonságot.

Garázskapuk

A technika fejlődésével mindennapi életünk sok területen egyszerűbbé és kényelmesebbé vált. Így manapság a modernebb háztartások billenő- és szekcionált garázskapukat használnak, melyeket a legkülönfélébb kivitelekben rendelhetnek tőlünk.

A működtetés sokféle módon lehetséges; a legelterjedtebb a rádiótávirányítás, de nyitható a garázs kulcsos kapcsolóval, kódtasztatúrával, kaputelefonról vagy akár teljesen automatikusan, hurokérzékelő jeléről is. Ezen kapuk ujjbecsípődés elleni védelemmel ellátott, hőszigetelt garázskapuk lehetnek.

Helytakarékosság szempontjából a függőlegesen nyíló Ditec szekcionált garázskapukat ajánljuk, mely a falnyílás méretéből nem vesz el, így a nagyobb méretű autók is könnyedén parkolhatnak a garázsba. Speciális sínvezetéséből adódóan a legtöbb helyre illeszkedik. A nagy színválaszték és mintázatok garantálják, hogy a garázsajtó maximálisan illeszkedjen háza homlokzatához.

Amennyiben otthonához szeretne automatizált kaput, vagy a már meglévő kapu meghibásodása esetén örömmel állunk szolgálatában, vegye fel velünk a kapcsolatot!


Kiemelt bejegyzések
Kategóriák
bottom of page