top of page

Híreink

Garázskapu... milyen legyen? Billenőkapu vagy szekcionált kapu?

Garázskapu tekintetében mindig alaposan megfontolandó választás előtt állunk. Hiszen a garázskapu alapvetően az autónkat védi, egyéb esetben házunk egyik bejárataként is szolgálhat, ezért nem csak szigetelés, de biztonságtechnikai szempontból is fontos szerepet játszhat. Amíg régen többnyire a billenő garázskapu került beépítésre, addig mostanában a szekcionált kaput ajánljuk ügyfeleinknek, akik megkeresnek minket. Természetesen minden megkeresés esetén alapos felmérést követően tudnak szakembereink ajánlatot adni, hiszen fontos megvizsgálni a tervezett telepítés helyszínét.

Az alábbiakban ismertetjük a leggyakrabban használt garázskapu típusokat:

Billenő garázskapu

A billenőkapu egy régebbi megoldás, több mint 50 éve használják. Előnye, többek között, hogy egyszerű, tartós megoldás, megfizethető áron. Hátránya, hogy nyitás esetén kifelé nyílik

Előnye:

- egyszerű megoldás

- tartós

- megfizethető ár

Hátránya:

- nyitás esetén kifelé billen

- elvesz a bejárat magasságából

Szekcionált garázskapu

A szekcionált kapu egy olyan optimális megoldás, ahol a kapu nem mozdul ki a síkjából, így nem nyúlik a körülötte levő térbe.

Előnye:

- függőleges nyílás

- helytakarékos működés

- bármilyen alakú nyílásba beilleszthető

- oldalain lévő tömítés miatt nem engedi befolyni a csapadékot

- hőszigetelt változat is elérhető

- ujjbecsípődés elleni védelem

Hátránya:

- nem tudunk hátrányt felsorolni

Ügyfelünk aki nemrég megkeresett minket, egy régebben beépített, billenő garázskapuval rendelkezett egyállásos garázsához. Mi a billenőkapu helyett Eurodoor szekcionált garázskaput ajánlottunk és megrendelés után telepítettünk is végül. Az Eurodoor szekcionált kapu előnye a rövid egyedi gyártási határidő, megfizethető ár, emellett kiváló minőség. Masszív felépítésű, megbízható kapu, intenzív és hosszú távú működésre tervezve. Ez esetben széles bordás, faerezetes panelfelületű, RAL színre festett kivitelű garázsakpu került beépítésre ügyfelünk elégedettségére.

szekcionalt kapu csere

Garázskapu beépítése esetén minden esetben ajánljuk a rendszeres karbantartást is, hiszen minden kaputechnikai berendezés megérdemli és meghálálja a törődést. A karbantartás elmulasztása esetén fellépő használatból eredő problémák miatt pedig sok esetben nagyobb hibajavítás merülhet fel, mely nagyobb költséggel is járhat. A DrGATE karbantartási szolgáltatásáról bővebben itt olvashat.

Kérdés esetén kollégáink pedig készséggel állnak segítségére!

Kiemelt bejegyzések
Kategóriák
bottom of page