top of page

Híreink

Kapu tervezés

A kapu tervezés igen kényes téma. Hiszen éppen elkészült házunk előtt állva odaképzeljük a csoda szép berendezést, vagy hosszú estéken át családunk körében a neten böngészve megtaláljuk a tökéletes megoldást, majd végre találunk egy céget, amelynek tevékenységei között szerepel a kapu tervezés. Nagy reményekkel felvesszük a kapcsolatot a szakemberekkel, aztán kiderül, az elképzelésünk teljesen kivitelezhetetlen. A neten sokféle telepített eszköz kering, az oldalra tolódó szekcionált kapuktól kezdve a földbe süllyesztett motoros kapukig. Azt már kevesen kalkulálják bele első blikkre, hogy egy kapu nem csak a szerkezetből, de automatikából, vezérlőegységből áll, ideális esetben villanófény is társul hozzá, melyek mind-mind befolyásolják a kapu össz kinézetét, működését, nem utolsó sorban pedig a kivitelezés végösszegét.

Kapu tervezés - Dr.GATE

Tudni érdemes a lehetőségeket, hiszen a terület adottságainak legjobban megfelelő kapu tervezésre és kivitelezésre kell koncentrálni. A kapuk szerkezetüknél fogva lehetnek tolókapuk, úszókapuk, illetve egy- vagy kétszárnyú nyílókapuk.

Tolókapu:

egyszerű kialakítású

a kapu szélességénél kétszer nagyobb helyet igényel, sínjét betonozni kell

télen figyelmet kell fordítani arra, hogy a sín ne fagyjon fel, akkor a kapu kisiklása történhet

Úszókapu:

szabálytalan burkolatú, ferde felületen is telepíthető

a tolókapunál több helyet igényel a kapu mellett

kivitelezése drágább a tolókapunál

Nyílókapu:

egyszerű kivitelű

nagy szilárdságú kapupillér telepítése szükséges hozzá

nyitási sugarát szabadon kell hagyni- automatizálása költségesebb a tolókapuénál

Néhány kész látványtervvel a Dr.GATE csapata is készült kapu minták oldalunkon.

A Dr.GATE szakembereinek bármilyen tervezési munka előtt elengedhetetlen ismerni a pontos helyszínt, elképzelést, elektromos adatokat, valamint az elképzelt büdzsét ahhoz, hogy optimális kaputechnikai berendezést ajánlhassanak. Cégünk a GATE Csoport 30 éves szakmai tapasztalatával áll rendelkezésre kapu tervezés, gyártás, telepítés, szerviz és karbantartás terén. Cégcsoportunk saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerben követi végig, valamint rögzíti a kaputechnikai feladatokat a munka elejétől a végéig, teljes betekintést nyújtva a szóban forgó berendezés általunk rögzített múltjába. Ez megkönnyíti a helyszíni felmérést, lerövidíti a munkafolyamatokat. Pontosan ezen ügyfélközpontú szemlélet miatt ragaszkodnak hozzánk régi ügyfeleink és választanak minket új partnereink.

Legyen új otthon vagy már meglévő helyszín, a Dr.GATE szakemberei készséggel segítenek kapu tervezés terén! Vegye fel velünk a kapcsolatot, készséggel segítünk!

Kiemelt bejegyzések
Kategóriák
bottom of page