top of page

Híreink

Zsalugáter gyártása, telepítése


Zsalugáter
Zsalugáter gyártása, telepítése

Többnyire kaputechnikával foglalkozunk. A GATE Csoport több mint 30 éve alatt azonban többször kaptunk a profilunktól kissé eltérő megbízást, ahogy ez esetben is. Átlagtól eltérő munkánk során zsalugátert gyártottunk, majd telepítettünk Partnerünk részére. Egy műemlékvédelem alatt álló, régi budai villa homlokzatára álmodott a tulajdonos zsalugátert.


Sokakban felmerülhet, hogy miért pont egy ilyen régi típusú megoldásra vágyik külső sötétítő gyanánt. Azonban ezek a régen igen népszerű árnyékolók még mindig közkedveltek lakóházak, középületek, nyaralók homlokzatain. A zsalugáterről általánosságban elmondható, hogy kiválóan védenek hőtől, fénytől. Ezen felül a nagyobb ablakfelületeket is védik a külső környezeti hatásokkal szemben. Sokáig többnyire fából készült zsalugáterek kerültek telepítésre, mára már műanyagból és alumíniumból is gyártanak, melyekre akár minta is kerülhet. Ezek jóval ellenállóbbak az időjárási körülményekkel szemben. A zsalugáter általában lehet fix és mozgó lamellás. Mozgó lamellás zsalugáter esetén egyénileg szabályozható a beengedett fény mennyisége. Fix lamellás esetén a lamellák nem mozgathatók, alapból rögzítve vannak, így előre meghatározott mennyiségű fény kerül a helyiségbe.


Ez esetben teljesen tömör zsalugáterről beszélhetünk, mely tökéletesen sötétít becsukott állapotban, nappal teljes fényt beeresztve. A zsalugáterek e ház esetében a homlokzati elemeknek megfelelő anyagból készültek, egyedi megoldással. A nyílászárók teljes fedése mellett fontos szempont volt, hogy ne lógjanak ki a homlokzat síkjából, ezért harmonikaszerűen nyithatók. Az elkészült munka rendkívül látványosra sikerült, tökéletesen illeszkedik a környezetbe, ezt megrendelőnk is elégedetten nyugtázta.


Amennyiben egyedi megoldásunk felkeltette érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot és igyekszünk Ön számára is a legjobb megoldást ajánlani, gyártani, telepíteni.

Kommentare


Kiemelt bejegyzések
Kategóriák
bottom of page